Kefíres "poharas" sütemény áfonyával és csokoládéval 102/1.
sponsored links
Jöjjön két édesség, amit még gyorsan el tudtok készíteni, amíg kapható áfonya, én még a hétvégén találtam, remélem szerencsétek lesz. A recept lényege, hogy a kefíres poharat mossátok el, és mindent azzal mérjetek ki.
Hozzávalók:
1 doboz (175 grammos) kefír
1 doboz cukor
2 doboz liszt
fél doboz napraforgóolaj
1 csomag sütõpor
1 tojás
csipetnyi só
1-2 marék áfonya
1-2 marék cseresznye (na errõl már teljesen lecsúsztam, így én szederrel helyettesítettem)
1 marék étcsoki durvára aprítva
1 marék dió durvára aprítva
pár ek. liszt a gyümölcsök forgatásához
A tojást habosra keverem elektromos habverõvel a cukorral, sóval, hozzáadom a kefírt, az olajat és a liszttel elkevert sütõport. Gyûrött sütõpapírral bélelt porcelánedénybe öntöm a masszát. Liszttel összeforgatom a gyümölcsöket és a tészta tetejére szórom a dióval és a csokival együtt, majd kb. 25 perc alatt megsütöm, majd amikor langyosra hûlt megszórom porcukorral. Egyszerû, gyors és nagyszerû sütemény. Ha azt szeretnétek, hogy még néhány napig szaftos maradjon, akkor hagyjátok abban az edényben amiben sütöttétek.